Satsing mot Para-Taekwondo i OL 2020

I april dro 2 av våre instruktører (Werner og Ingrid) på tur til Ridderrennet på Beitostølen, slik vi har vært med å representere Norges Kampsportforbund de siste årene.

I bilen på tur oppover hadde vi også med oss Torfinn Katla Opedal, verdens første utøver som har gradert til sort belte i Taekwondo som blind. Vi hadde også med oss Øyvind Johansen fra Halden.

Øyvind ble i juni 2010 utsatt for en alvorlig strømulykke på jobben, og endte opp med mange operasjoner og diverse funksjonshemninger. På turen snakket vi mye løst og fast om trening, både på bredde og toppnivå, trening som funksjonsfrisk og med diverse funksjonsnedsettelser. Det ble også veldig klart på turen at Øyvind er en ekstremt målrettet og sta utøver, som jobber hardt fremover for å nå sitt store mål: representere Norge i Paralympics i Tokyo 2020.

Som et resultat av denne praten ble samarbeidet mellom Øyvind og oss i Keum Gang Taekwondo – St.Hanshaugen videre styrket ved at Øyvind meldte seg inn i klubben, og reiser flere ganger i uken tur-retur Halden for å være med å trene sammen med vårt konkurranselag.

På veien mot OL blir det mye trening, samlinger og konkurranser, og i den forbindelse også mye reising.
Nå i sommer går turen først til Danmark og PEAK performance camp med blant andre Bjarne Johansen som trener.
I tillegg blir det deltakelse i Minsk med mål om prestasjoner gode nok til å kvalifisere videre til EM og VM.

Se mer om Øyvinds satsing på YouTube

Vi jobber sammen mot Tokyo 2020!

Øyvind Johansen

Øyvind Johansen