Poomseseminar

Helgen 13. og 14. april arrangerte Norges Kampsportforbund et poomseseminar for alle klubbene her på Østlandet. Dette er et tiltak for å rekruttere flere av de norske utøverne og klubbene til å delta i konkurranser. Det er også et tiltak for å gå gjennom regelverket i forhold til hva det dømmes etter i konkurranse, samt øke kommunikasjonen og nivået på norske utøvere, coacher og lagledere.

Nina Bansal sto i spissen for treningen. Først på lørdagen ble det gått gjennom teori om hva TKD Poomse konkurranse er, hva som gir poeng, hva som gir trekk etc. Etter dette ble det en del praktiske økter med fokus på spark, styrke og beveglighet for å understøtte rene spark, gjennomgang av de mest brukte grunnteknikkene i poomsene og hvordan disse skulle være. Det ble videre gjennomgått alle Taegeuk poomsene fra Sam Jang til og med Pal Jang. På slutten av dagen kom også Thomas Jensen, tidligere landslagstrener, innom å var med å instruerte også.

På søndag var det sortbeltepoomsene som skulle trenes. Mange var passelig stive og støle på søndagen, men folk møtte opp og sto på med godt humør. Det ble nok en gang fokus på detaljer i utvalgte teknikker før poomsene ble gjennomgått i detalj. Masse gode tips å ta med seg videre denne dagen også.

Fra klubben vår deltok Kim Atle, Kine og Werner. To veldig lærerike og informative dager. En stor takk til både utøvere fra klubben, og til Nina og Thomas som holdt en flott seminarhelg.