Belgisk Open 2013

Lørdag 6.april var det klart for Belgisk Open i Gent. Dette var første gangen på nøyaktig 1 år at vi hadde med en utøver fra klubben i et internasjonalt mesterskap. Denne gangen var det Kine som skulle få prøve seg. Som nybakt Norgesmester i 2012, var det på tide å ta steget videre og prøve seg på den internasjonale arena.

Allerede på turen nedover møtte vi på andre utøvere fra Norge, og skravla var fort igang, spesielt på jentene. Vi hadde kontakt også videre i mesterskapet og backet hverandre opp. Dette skapte god stemning i leiren for alle involverte! I poomse var det kun 4 andre i tillegg til Kine som deltok fra Norge. Alle disse 4 var på landslaget.

På selve konkurransedagen ser vi at nivået i for sortbelter damer er skyhøyt. I tillegg er det MANGE som deltar. Kine gjør en kjempeinnsats, og går veldig rent og pent. Vi må uansett konstatere at veien til toppen og medaljer i denne klassen er lang. Vi får også beskjed av Norges Landslagstrener, Jan Åge Østby, om at dette er den mest krevende internasjonale klassen å nå til topps. Det sier litt når stort sett alle andre poomseklasser har 10-12-15 utøvere. I denne dameklassen var det hele 48 stk!

På kvelden var vi ute å spiste middag sammen med et par av jentene fra landslaget, Ingrid og Nikoline Rui. Vi var på «Vier Tafels» i Gent, som blant annet serverer krokodille, kenguru og struts! Dette måtte jo prøves, og falt i smak hos de fleste. På søndagen møttes jentene også til felles lesing og prøveforberedelser på Starbucks i Gent. Her snakker vi om effektivisering av tiden sin!

Alt i alt en kjempetur, med masse erfaringer og flere bekjentskaper. En takk også til Kine og Christine (mor), både som godt turfølge, og som heiagjeng til landslaget. Det ble virkelig satt pris på av alle! Nå jobber vi videre med forbedringer og gleder oss til Poomsekurs og NC 1!