NM Kvalik 4 – Søndag

Søndagen var det poomse og kamp for Ungdom-A og Junior-A som sto for tur.

Først ute var barna i Poomse. Marwa og Caroline stillte denne gangen og gjorde en kjempeinnsats! De ble belønnet med gode poeng begge to. I ungdomsklassen deltok Rachel. Hun gjorde også en kjempefin innsats, på tross av litt nerver. Hun ender opp på en fjerdeplass i sin klasse. Dagens store overraskelse i Poomse kom i juniorklassen for Tuva. Publikum kommenterer at «se, hun utstråler jo at hun bare EIER matta» og «der kommer hun som stort sett vinner». Denne gangen er det et par små teknikker som ikke helt sitter, og hun straffes urettmessig hardt av dommerne. Nesten alle utøverne gikk litt småfeil i første runde, men Tuva er den som straffes hardest for dette. Dessverre ryker hun ut før kvalifiseringen til finale.

I kamp var det derimot en kjempedag! At et team klarer å løfte seg så utrolig mye på bare 5 uker er helt utrolig! Fredrick starter festen med å utkonkurrere alle sine motstandere. Tidspunkter og teknikker sitter som de skal og han stikker nesten lekende lett av med gullmedaljen i sin klasse.

Både Tuva og Leon går veldig gjevne førstekamper og ender til slutt opp i hver sin bronsefinale. Leon går først og vi har fått jobbet bittelitt med å justere avstanden på noen teknikker. Nå klaffer både dette, serier og hodespark, samt spinnspark. Det går som ei kule hele veien, og Leon drar i land en ganske så trygg 22 – 10 seier og bronsemedalje! Tuva møter en god gammel kjenning som vi dessverre tapte mot i NM Kvalik III for 5 uker siden. Denne gangen starter Tuva noe roligere, og hun har god kontroll på avstander og tidspunkter hele veien. Hun jobber sinnsykt godt med oppgavene sine og det aller meste klaffer som det skal. Det er utrolig gjevnt hele veien, og det ender opp i en Golden Point omgang. Denne gangen er det Tuva som får marginene på sin side og vinner bronsemedaljen!

En helt fantastisk helg, med super fremgang på alle utøvere i alle kategorier! Tusen takk til alle utøvere, foreldre og besteforeldre som stiller og heier frem gjengen!