NM Kvalik III – Kongsvinger

Lørdag 17. og søndag 18. september ble NM Kvalik III avholdt i Kongsvinger.
På lørdag var det kun Marwa som stillte i kamp i barneklassen, men alene var hun ikke. Leon, Tuva og Fredrick stillte som heiagjeng og backet opp på en veldig bra måte. Dette alene viser hvor godt teamet fungerer og hvordan de stiller opp for hverandre. Det gjør meg utrolig stolt som trener å se det samholdet utøverne viser!

Den første kampen til Marwa var over etter bare 30 sekunder, grunnet et hvitt håndkle som ble kastet inn av motstander… Den andre kampen varer full tid, og det var litt av en kamp! Både Marwa og motstanderen kriget hele veien! Vi fikk til og med tilbakemelding fra dommerne etter kampen at det der var en av de beste og mest teknisk korrekte kamp de noen sinne har dømt hos barn!

På lørdag var det duket for både poomse og kamp. Denne dagen var også Kine med som heiagjeng og fotograf! Først ut i poomse var Marwa i barneklassen. Med knall sterke og rene teknikker gjør hun en kjempeprestasjon og får god applaus av publikum. Den andre utøveren i poomse var Tuva. Det kladdet bittelitt i starten pga. lang sommerferie, der fokuset vårt har vært mye kamp. Hun tar seg likevel godt inn med gode, sterke og rene teknikker. Hun blir til slutt belønnet med en sølv i poomse.

I kamp var gutta først ute. Leon gjør en god første kamp, får testet formen og prøver ut mange gode kombinasjoner. Motstanden blir litt for stor denne gangen, men han ender opp i en bronsefinale. Der møter han en rutinert utøver som blir senior uken etter mesterskapet. Kampen går langt bedre, og Leon jobber mer teknisk og taktisk riktig. Leon er selv meget fornøyd etter kampen! Det ender til slutt på en fjerdeplass.

Fredrick får denne gangen bare en kamp, da det var litt få påmeldte i klassen. Han kontrollerer greit fra starten, varierer bra med teknikkene og setter mange enkle og direkte teknikker. Fredrick viser at han har en god og positiv utvikling, og mye av oppgavene fungerer bra i kamp. Fredrick gjør mange gode taktiske valg, og er ikke lett å lure i feller. Han vinner kampen ganske greit og krones med en gullmedalje.

Sist ute i kamp denne dagen var Tuva. Som nevnt har fokuset i sommer vært kamp. Og det vises klart og tydelig! Hun går to UTROLIG bra kamper, med et fokus, intensitet og vilje det står respekt av! Den siste kampen for Tuva, er også en av de siste kampene for hele dagen. Dette gjør at hun får mye publikum, og de liker virkelig det de ser. Mye jubling og heiarop, samt en UTROLIG gjevn og god kamp! Det er faktisk så gjevnt at kampen avgjøres kun 7 sekunder før full tid. Da får motstanderen inn et siste treff og tar det ene lille poenget som skal til for å vinne. Det ble ingen medalje for Tuva denne gangen, med du verden for en prestasjon hun viste hele mesterskapet!

Det var en utrolig flott helg, med mange gode prestasjoner fra hele gjengen! Som trener gleder jeg meg allerede til videre trening og utvikling med disse utøverne! Nå gleder vi oss til NM Kvalik IV i Drammen, den 22.-23. oktober.